"Не платять за проїзд сім’єю "

Світлана ГАЛАУР
2 серпня 2012

ПІЛЬГИ. У Харкові безкоштовно їздять у міському транспорті не лише діти з багатодітних родин, а й їхні батьки. Таку пільгу їм надали за рахунок міського бюджету.  Про це повідомила заступник міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, раніше державна пільга передбачала безкоштовний проїзд в міському транспорті лише для неповнолітніх дітей з таких сімей. Дорослі ж почали безкоштовно їздити в електротранспорті після того, як міський голова провів кілька зустрічей з багатодітними родинами та дізнався про їхні проблеми.

— Дуже приємно, що місцева влада не на словах, а на ділі опікується багатодітними сім’ями і не відкладає свої обіцянки, — говорить мати п’ятьох дітей Ольга Кривицька, яка проживає в Жовтневому районі Харкова. — Завдяки безкоштовному проїзду в міському електротранспорті нашій родині вдасться збільшити кількість відвідувань театрів і музеїв. Адже раніше матеріальні затрати на проїзд батьків суттєво впливали на гармонійний розвиток наших дітей. Тепер буде все інакше!

Сьогодні у Харкові діють 11 місцевих пільг для 31 соціальної групи населення. Найбільш розповсюджена стосується оплати житлово-комунальних послуг. Її надають сім’ям, що виховують дітей-інвалідів, прикутих до ліжка, дітей з онкологічними захворюваннями, ДЦП, сім’ям з дітьми, в яких обоє батьків інваліди, а також родинам матерів-героїнь, прийомним сім’ям та одиноким матерям.  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua