"Не працює лише одна котельня — в Мар’їнці"

Інна КОСЯНЧУК
1 березня 2016

Цьогорічний опалювальний сезон завершиться, коли протягом трьох діб середня температура повітря на вулиці перевищуватиме +8 градусів. Про це під час брифінгу, що відбувся у п’ятницю перед початком прямої телефонної лінії Кабінету Міністрів, розповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуард Кругляк. «Думаю, за кліматичними даними це буде після 5 квітня. А підготовка до наступного опалювального сезону розпочнеться після 15 квітня», — зауважив він.

За його словами, нинішній опалювальний сезон проходить в нормальному режимі. Завдяки спільній роботі з НАК «Нафтогаз України» не було допущено знижень тиску газу на об’єктах тепло?енергетики, які надають послуги з теплопостачання. Також цього року не було допущено віялових відключень електроенергії. «Послуги з теплопостачання надають, всі об’єкти працюють. Хоч було кілька аварійних ситуацій і в Києві, і нещодавно в Кіровограді, але їх усунуто в нормативний час, і мешканці не відчули, що були холодні батареї. Не працює лише одна котельня — в Мар’їнці Донецької області. Це пов’язано з пошкодженням газопроводу, його не змогли відремонтувати, бо там постійно стріляють. Але житлові будинки і об’єкти соцсфери, підключені до цієї котельні, переведені на електричне опалення», — зауважив Едуард Кругляк.

Він зазначив, що не було допущено відключення населених пунктів від водопостачання. Хоч у водопровідно-каналізаційному господарстві мережі зношені, що спричинює аварійні ситуації, однак їх оперативно усувають. Заступник міністра розповів, що хоч загалом заборгованість населення за послуги житлово-комунального господарства зменшилася на 2 мільярди гривень, нині вона становить приблизно 8 мільярдів гривень. Це борги, які склалися не сьогодні — вони тягнуться ще з 1999—2000 років. Основна кількість людей виконує свої обов’язки, але є такі, які не платили і не платять, а це платоспроможні. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua