"Не розгубила духу переможця"

Валерій РЕКУНОВ
2 березня 2013

П’ЯТИБОРСТВО

Новий олімпійський цикл Вікторія Терещук розпочала на високій ноті

Два роки тому Вікторію Терещук було визнано кращою спортсменкою країни. Дворазова чемпіонка світу із сучасного п’ятиборства в рейтингу вболівальницьких симпатій випередила грізних суперниць — байдарочницю Інну Осипенко-Радомську та майстра потрійного стрибка Ольгу Саладуху. Перший сезон нового олімпійського циклу вихованка луганської школи легкої атлетики теж почала на високій ноті. В американському Палм-Спрінгс їй не було рівних на першому етапі Кубка світу. У фехтуванні Терещук була сьомою, у плаванні — чотирнадцятою, у велогонці — шістнадцятою, у комбінації (біг+стрільба) — п’ятою.

Після трьох видів програми Вікторія посідала в турнірній таблиці лише сьоме місце. Список претендентів на нагороди очолювала юна китаянка Чжан Сяонань. Двадцятирічна дебютантка змагань подібного рівня встановила новий орієнтир у фехтуванні, здобувши тридцять перемог у 35 поєдинках. Цей блискучий результат обернувся для представниці Піднебесної 1120 балами.

У сучасне п’ятиборство Терещук прийшла з плавання. Зрозуміло, що в одному зі своїх коронних видів бронзовий призер Олімпійських ігор-2008 у Пекіні продемонструвала значно кращий час, ніж суперниця. Дистанцію 200 метрів вільним стилем вона подолала за дві хвилини 19.03,  що більш ніж на вісім секунд краще, ніж у Сяонань.

Фехтування — один з улюблених видів нашої п’ятиборки. Фото УНIAН

Доля призових місць вирішувалася в останньому виді програми — так званому комбайні. Нагадаю, що наприкінці минулого року учасники останнього конгресу Федерації сучасного п’ятиборства змінили формат цієї дисципліни. Замість трьох стрілецьких серій з’явилося чотири, а спортсмени відтепер долають дистанцію — чотири кола по 800 метрів.

На старт комбайну 31-річна Вікторія вийшла сьомою з відставанням від лідера на 24 секунди. Але завдяки  влучній стрільбі та традиційному для себе спринтерському фінішу наша землячка фінішувала першою, залишивши позаду китаянку Чжан Сяонань і Яну Маркеш з Бразилії. Ще одна українка, Ірина Хохлова, фінішувала двадцятою. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua