"Не жартуйте з годинником!"

Олена ОСОБОВА
15 березня 2012

ЗВЕРНЕННЯ. Депутати Луганської обласної ради ухвалили звернення до Верховної Ради України та Кабміну, в якому наполягають, щоб остаточне рішення про встановлення системи обчислення часу в Україні приймали після ретельних консультацій з експертами та з обов’язковим урахуванням думки й інтересів жителів усіх регіонів України. 

За розрахунками співробітників кафедри фізики Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка, якщо зимовий час залишиться постійним для України, то 22 червня (найдовший світловий день) сонце над Луганськом сходитиме о 3 годині, а 22 грудня (найкоротший світловий день) тут стемніє вже о 15-й.

«Таке рішення не може задовольнити жителів нашого регіону, оскільки абсолютно не відповідає природним біологічним ритмам. Штучний часовий режим — додатковий стресовий чинник для населення.

І не випадково до обласної ради надходять численні звернення від представників різних регіонів Луганщини з вимогою домогтися переходу на літній час як ближчий до природних біоритмів», — повідомляють депутати.

На їхню думку, «введення так званого «регіонального часу»,  який переміщає початок і кінець робочого дня, можна назвати виходом тільки за умови, що народні депутати ставляться до жителів сходу України виключно як до робочої сили, позбавленої будь-яких потреб у сфері суспільних комунікацій», — наголошують депутати облради у своєму зверненні. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua