" Неправильне дихання уві сні прискорює розвиток ракових клітин"

23 травня 2012

НЕЗДОРОВИЙ СОН. Відомо, що порушення дихання уві сні веде до підвищення артеріального тиску і розвитку серцево-судинних захворювань. Нещодавно американські вчені виявили, що порушення дихання уві сні збільшує ризик смерті від раку, передає УНН.

У ході проведення дослідження вчені проаналізували дані 1, 5 тис. людей.

Після того, як отримані результати були скориговані за віком, статтю, індексу маси тіла, паління та іншим факторам, виявилося, що порушення дихання уві сні збільшує ризик смерті від раку. Найбільш важкі порушення дихання уві сні збільшують ризик смерті від раку у п’ять разів.

«Причина цієї закономірності криється в тому, що при порушенні дихання уві сні в організм надходить недостатня кількість кисню. Дефіцит кисню призводить до утворення нових судин, по який пухлинні клітини потрапляють в різні органи і тканини», - пояснює керівник дослідження Джавера Нієто.

Про порушення дихання уві сні може свідчити хропіння, виражена слабкість в денний час, погіршення пам'яті або концентрації уваги, високий артеріальний тиск, цукровий діабет. Лікування порушення дихання знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і покращує якість життя.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua