"Неромантична страховка"

Вікторія БОРИСОВА
19 жовтня 2011

ТЕНДЕНЦІЇ. Весільні клопоти дедалі частіше стали включати в себе оформлення страховки від зриву запланованих урочистостей. Ризики враховують різні: від закриття компанії — організатора бенкету до неявки на церемонію нареченого чи нареченої. Швейцарські наречені страхуються від ризику зриву весілля. Компанія Zurich Financial почала із січня продавати поліси  в 300 кіосках роздрібної мережі Valora Holding, повідомляє Bloomberg.

Вартість організації весілля для швейцарців за останні 10 років зросла майже вдвічі — до 30 тисяч франків. У США, наприклад, торік цей показник збільшився майже на 23% — до 24 тис. доларів. Ситуація в економіці тим часом ускладнюється. Звичайно, купувати страхові поліси, плануючи урочисту подію, дуже неромантично, але фінансове навантаження з організації весіль помітно зросло — під тиском моди на розкішні святкування.

За оцінкою експертів, на даний момент такий тип страхування залишається нішевим навіть у США, де страхуються менше 2% з 2,4 млн влаштованих за рік весіль. Таке покриття, яке можна отримати тільки при скасуванні одруження не менш ніж за 180 днів, пропонує, наприклад, американський підрозділ найбільшого європейського страховика Allianz — Fireman’s Fund Insurance.

Що стосується України, то для нас такий різновид страхування екзотичний. Нам не до екзотики, оскільки не застрахованою залишається відповідальність лікарів, бухгалтерів, архітекторів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua