"Невтішні підсумки операції «Автобус»"

Катерина МАЦЕГОРА
20 жовтня 2012

РЕЙД

Столична ДАІ з 1 по 17 жовтня зафіксувала  1211 порушень водіями громадського транспорту

За результатами здійснення заходів з розгляду дорожньо-транспортних пригод працівники столичної Державної автоінспекції повідомили представникам ЗМІ, що першого правопорушника у стані алкогольного сп’яніння вони виявили на Броварському проспекті біля метро «Лівобережна». У нього навіть не було посвідчення водія категорії «Д». А ще чоловік займався нелегальними перевезеннями пасажирів і раніше його вже затримували за керування в нетверезому стані.

За словами старшого інспектора відділу зв’язків із громадськістю ДАІ Києва Олександра Ковалевського, протягом 17 днів до адміністративної відповідальності за перевищення швидкості руху притягнуто 124 водії, а 408 водіїв допускали відхилення від встановленого маршруту руху. «Серед оглянутих автобусів 236 визнано технічно несправними. З них 94 мають несправні шини, 34 — несправне рульове керування, а в 31 випадку — незаконно встановлені додаткові сидіння», — пояснив Олександр Ковалевський. З його слів також стало зрозумілим, що з-посеред перевірених 68 автогосподарств міста 57 порушували вимоги закону «Про дорожній рух».

А на власні очі побачити, як працюють даішники, вдалося в передостанній день рейду біля станції метро «Святошин». Працівники міліції затримали автобус, який курсував 824-м маршрутом. Водій при перевірці не мав ліцензії на здійснення перевезень, відтак за статтею 126 Кодексу про адмінпорушення був оштрафований на 850 грн.

Вимогам чинного законодавства не відповідала і висота малюнка протектора іншої міжміської маршрутки, тож проти водія використали статтю 121 частини 2 Адміністративного кодексу щодо стану транспортного засобу (штраф від 680 до 850 грн). Як пояснили працівники ДАІ, у будь-який момент шина цього колеса могла вибухнути.

Іншого ж водія оштрафували за відхилення від маршруту (його кінцева зупинка мала бути не на м. «Святошин», а на АС «Дачна») на 34 грн 85 коп. Ще один водій виявився нелегальним перевізником із Луганщини. На маршрутне таксі під № 26 він не мав документів взагалі і міг курсувати в такий спосіб, коли і як йому заманеться.

Наостанок Олександр Ковалевський зазначив, що такі рейдові операції столичне ДАІ проводить регулярно. Попередня перевірка пройшла у серпні цього року.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua