" Незавершене будівництво в Києві: думки експертів"

14 листопада 2015

Кількість недобудов у Києві знову зростає. Про це інформаційно-аналітичному порталу «Столична нерухомість» розповів заступник голови Київської ОДА Лев Парцхаладзе. 

Чиновник зазначив, що динаміка кількості недобудов зараз, на жаль, неоптимістична. До 2013 року кількість "заморожених" об'єктів зменшилася, але зараз спостерігається їхній ріст. Щоб зупинити це ганебне явище, київська влада планує розробити законопроект, спрямований на боротьбу з недобудовами. «Проблему цю слід вирішувати негайно, щоб вона не стала зовсім критичною»,- зазначив Парцхаладзе.

Раніше повідомлялося, що тільки в Києві налічується понад 300 недобудованих об'єктів.

В свою чергу, президент Ліги експертів України Світлана Бовсуновська вважає, що якщо незавершене будівництво перейде у власність київської влади, то є надія, що в будинках завершать ремонтно-будівельні роботи і люди отримають своє житло.

Свою точку зору висловив і президент компанії ПАТ ХК «Київміськбуд» Ігор Кушнір. Він розповів про те, що столичні забудовники ведуть переговори з київською владою про передачу об'єктів незавершеного будівництва. За його словами у Києві є з десяток «цікавих» об'єктів, побудованих без жодних дозвільних документів, які по кілька разів перепродувалися, міняючи власників забудов. Ігор Кушнір також зауважив, що наразі правовий статус цих недобудов невідомий. 

В ефірі радіостанції Голос столиці Світлана Бовсуновська зазначила: «У нас є недобудови, яким вже понад десять років. Ці земельні ділянки належать громаді Києва. Забудовники беруть цю землю на час будівництва - в оренду. Зараз, мабуть, термін оренди закінчився, і земля знову може повернутися у власність громади. Більш-менш буде наведено лад і недобудови добудують, люди отримають своє законне житло. Ідея, в принципі, непогана. Якщо проїхатися Києвом можна побачити, що в місті чимало недобудованих будинків. А «Київміськбуд» - компанія з хорошою репутацією, для якої всюди дають «зелене світло». 

Вадим ПИШНИЙ
для «Урядового кур
єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua