"Незрячі діти рвуться до освіти"

19 жовтня 2011

ІНІЦІАТИВА. За інформацією обласних і районних управлінь освіти, нині майже 120 тис. дітей в тих чи інших формах здобувають інклюзивну освіту. «Це надзвичайно важливо. Це соціалізація тих, хто її найбільше потребує», — наголосив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

За його словами, у наступному році шрифтом Брайля буде надруковано підручники для найменших: «Там маленькі наклади, і мене КРУ перевірятиме за те, що вони дорогі. Але це вкрай потрібно для дітей з вадами зору. Ці діти рвуться до освіти, можливо, більше, ніж інші. Коли бачиш, що діти через дві лупи читають, то просто серце кров’ю обливається. І тому потрібно робити такі підручники».  

На переконання міністра, інклюзивна освіта — це можливість дати знання кожній дитині з особливими потребами і вдома, і при найтяжчих фізичних вадах, зокрема й психічних.

«Нам вдалося, по-перше, затвердити програму інклюзивної освіти. По-друге, прийняти постанову Кабінету Міністрів, яка дає змогу кожному навчальному закладу пройти акредитацію, створити певні умови і займатися інклюзивною освітою. На мою думку, інклюзивна освіта — це рівень громадянської зрілості суспільства», — цитує слова урядовця прес-служба міністерства. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua