"Нічне затишшя між Ізраїлем та Сектором Газа"

20 листопада 2012

ЗБРОЙНИЙ КОНФЛІКТ. Ніч на вівторок у Секторі Газа пройшла досить спокійно. Проте останні авіанапади Ізраїлю увечері понеділка забрали життя 8-х людей. Таким чином лише напередодні загинули 32 жителя Гази. Серед останніх загиблих – родина з 4-х людей: діти 1,5 та 4-х років та їхні батьки. Поранено більше 20 людей.

Від початку обстрілів за 6 днів загинули 109 палестинців, з них майже половина – мирні жителі, та троє людей в Ізраїлі. Ще понад 900 палестинців поранено, повідомляють медики з Сектора Газа.

Одним з авіаударів у місті Газа пошкоджено Національний ісламський банк, засновником якого є ХАМАС. Під час вибуху було поранено 7-х людей.

Понеділок став найкривавішим днем від початку протистояння, попри зусилля Єгипту знайти вирішення конфлікту. Ізраїль та ХАМАС не змогли дійти згоди щодо умов припинення вогню. На кордоні з Сектором Газа стоять ізраїльські війська, готові до наземної операції. Проте премєр-міністр Нетаньяху наголосив, що Ізраїль сподівається на дипломатичне вирішення конфлікту. 

Copyright © 2012 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua