"«Нічні мисливці» на продавців"

Євген ЛОГАНОВ
19 лютого 2016

Екстремальна професія є в Україні — нічні продавчині. Вони все частіше потерпають від нападів, зазвичай, нетверезих клієнтів. Кілька таких випадків сталися в Запорізькій області. Так, у Бердянську досвідчений кримінальник скористався тим, що продавець місцевого нічного магазину заснула, і скоїв крадіжку.

Як розповів начальник відділу комунікації ГУ Нацполіції в Запорізькій області Олександр Вовкодав, вранці до Бердянського відділу поліції звернулася продавець одного з нічних продуктових магазинів. Жінка розповіла, що, працюючи вночі, вона раптом заснула. Поки спала, з прилавка зникли її ноутбук та мобільний телефон. Поліцейські оглянули крамницю й встановили, що вночі продавці обслуговують клієнтів через невеличке віконце. Цим скористався крадій і заліз через нього в магазин. Перевіряючи раніше засуджених осіб, поліцейські вийшли на підозрюваного. Ним виявився 26-річний місцевий житель, який неодноразово був засуджений за крадіжки та злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків.

Того вечора молодик піді йшов до нічного магазину та постукав у віконце. Воно відчинилося. За прилавком нікого не було. Молодик зняв верх ній одяг і заліз у крамницю через віконце. Він прихопив ноутбук, мобільний телефон, дві пляшки горілки та виліз так само через віконце. Зникнення речей жінка виявила лише зранку. Слідчі швидко знайшли викрадену техніку й повернули власниці. Дані про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка). Таким чином, на щастя, крадій не скористався безпорадним станом сплячої продавчині. 

А ось у центрі Запоріжжя нічний «гість» зарізав пізно ввечері 40-річну продавчиню в магазині по проспекту Леніна. Жінку знайшли з двома ножовими пораненнями. На місце події, за інформацією Олександра Вовкодава, також негайно виїхала слідчо-оперативна група, фахівці криміналістичної лабораторії та кінологічної служби. Дані про цю подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі. Хід обох розслідувань перебуває на контролі керівників Нацполіції області. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua