"Німці впроваджують сім проектів на сході України"

19 вересня 2015

Німецький державний банк KfW і Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства затвердили сім проектів, спрямованих на підвищення якості й надійності послуг комунальних підприємств на сході України. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко за результатами засідання спільної українсько-німецької робочої групи щодо розгляду та відбору проектів, прийнятних для фінансування за рахунок кредиту цього банку.

Відібрано й затверджено проекти «Реконструкція водовідводу від водопровідної насосної станції 2-го підйому Букинського водозабору в м. Харкові», «Переведення теплопостачання будівель 275 установ бюджетної сфери на гранульоване паливо та теплові насоси у м. Запоріжжя», «Реконструкція та модернізація систем водопостачання та водовідведення м. Дніпропетровська».

«Завдяки підтримці уряду Німеччини маємо змогу залучити 500 мільйонів євро на преференційних умовах як для підтримки державного бюджету, так і для модернізації інфраструктури у сфері енергетики, транспорту й житлово-комунального господарства, теплопостачання, енергоефективності, водопостачання, водовідведення», — цитує Геннадія Зубка прес-служба Мінрегіону.

Урядовець розповів, що вже визначено основні проектні напрями використання частини цього кредиту: енергетика (150 мільйонів євро), постачання товарів (60 мільйонів євро) та комунальна інфраструктура (90 мільйонів євро).

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua