"Німеччина допоможе знешкоджувати міни"

1 серпня 2015

Про те, що Державна служба з надзвичайних ситуацій разом із Організацією з безпеки і співробітництва в Європі допомагатимуть Кабінету Міністрів очищувати території на сході України від залишків війни, представники ЗМІ дізналися під час презентації відповідного проекту. Робота розпланована на півтора року. За цей час донор проекту — Федеративна Республіка Німеччина — надасть піротехнікам ДСНС близько 995 тисяч євро на закупівлю сучасного обладнання.

Зі слів керівника ДСНС Миколи Чечоткіна стало зрозумілим, що для його відомства чи не найбільш пріоритетне завдання — очищення території України від вибухонебезпечних предметів. Якщо раніше піротехнічні підрозділи служби знешкоджували тільки залишки минулих війн, то нині вони мають справу із сучасними боєприпасами, для знешкодження яких потрібне новітнє оснащення. Посадовець переконаний: обладнання, яке хлопці отримають для роботи на Донбасі у межах реалізації проекту, дасть змогу скоротити час знешкодження боєприпасів, допоможе дистанційно працювати з вибухонебезпечними предметами та унеможливить летальні випадки під час піротехнічної роботи.

Головний менеджер проектів ОБСЄ в Україні Джеффрі Ерліх зауважив, що співпраця між ДСНС та ОБСЄ триває вже майже 10 років — з 2006-го. За цей період ДСНС отримала різноманітне обладнання для проведення робіт з розмінування, зокрема й те, що потрібне для очищення акваторій від боєприпасів. Нинішній проект допомоги уряду він розцінив як продовження «тривалої, плідної та продуктивної співпраці».

Заступник посла Німеччини в Україні Вольфган Біндзайль зазначив, що уряд Федеративної Республіки як єдиний донор проекту докладе максимум зусиль задля того, щоб усі поставлені завдання реалізувати. Як передає його слова прес-служба ДСНС, це сприятиме покращенню ситуації у Донецькій та Луганській областях і гарантуватиме безпеку мирним жителям Донбасу.

Катерина ЦАРЬОВА
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua