"Німеччина підтримує модернізацію ГТС"

12 грудня 2012

ТРАНЗИТ. Угоду про відкриття кредитної лінії на 53,5 млн євро на 10 років під 5,3% річних для модернізації компресорної станції «Бар» газопроводу «Союз» уклали ДК «Укртрансгаз» і Deutsche Bank.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко зазначив, що відкриття кредитної лінії є надзвичайно важливим кроком для модернізації української ГТС: «Те, що німецька промисловість і німецькі фінанси заходять у нашу газотранспортну систему, є сигналом не тільки для нас, а й для всієї європейської енергетичної спільноти, і це ключовий елемент енергетичної безпеки Європи».

Україна виконує всі зобов’язання і є надійним транзитером газу. Завдяки ж модернізації, яку кредитує ця фінансова установа, вдасться ще більше підвищити надійність вітчизняної ГТС, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

А посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль сказав, що Україна зберігає свою важливу роль як транзитер енергоносіїв до ФРН і запевнив, що його держава підтримуватиме зусилля України на модернізацію ГТС. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua