"Німеччина піклується про переселенців"

Катерина МАЦЕГОРА
17 сiчня 2015

Віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко та Надзвичайний і Повноважний посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Крістоф Вайль домовилися відвідати 22 січня містечко для переселенців у Харкові. Облаштування інфраструктури транзитних містечок та введення в експлуатацію модульних будинків проводять за підтримки ФРН у Харківській, Дніпропетровській і Запорізькій областях. Уже зібрано та встановлено 91 житловий будинок на 3488 осіб. У Харкові встановлено 13 житлових будинків для проживання 488 осіб; у Запоріжжі — 14 житлових будинків на 544 особи; у Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Нікополі, Павлограді та Кривому Розі — 64 на 2456 осіб.

Окрім цього, в ході зустрічі сторони обговорили питання, пов’язані з подальшою співпрацею країн загалом та перебігу процесу децентралізації (особливо фінансів) в Україні зокрема.

Крістоф Вайль зазначив, що воля української влади та її народу до реформ справила на німецьку сторону сильне враження. А Геннадій Зубко зауважив, що після ухвалення змін до Бюджетного та Податкового кодексів у частині фінансової децентралізації та формування на їхній основі Державного бюджету на 2015 рік важливо провести на місцях відповідну інформаційну кампанію.

Посадовці не оминули увагою й тему підготовки змін до Конституції, судової реформи та роботи Українсько-німецької групи високого рівня з економічного співробітництва, повідомляє прес-служба віце-прем’єра.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua