"Німеччина та Іран налогоджують економічні зв'язки"

21 липня 2015

Заступник канцлера Німеччини Зіґмар Ґабріель прилетів до Ірану, ставши найпершим поважним представником урядів країн Заходу, який відвідав Іран по тому, як було укладено угоду щодо ядерної програми тієї країни.

Німеччина зробила перші кроки з розвитку економічних стосунків з Іраном після того, як було підписано угоду у Відні.

Пан Ґабріель, який також посідає посаду міністра економічних відносин та енергетики в уряді Німеччини, заявив, що його країна допоможе Іранові вийти на шлях оздоровлення економіки після десятиріч занепаду.

Говорить Зіґмар Ґабріель, міністр економічних відносин та енергетики, заступник канцлера Німеччини:

«З новоукладеною ядерною угодою та майбутніми подіями, нові питання поставатимуть перед Іраном, і ми нині виробили підґрунтя для встановлення безпеки на Близькому Сході. Я вважаю, що все це піде на добре Ірану, так само і на добре процесу вироблення безпеки у регіоні. Безпека Ізраїлю також є надзвичайно важливою для нас».

Іранський міністр нафти Занґене також висловив оптимізм з приводу перспективи розвитку ірано-німецьких економічних стосунків.

Говорить міністр нафти Ірану Біджан Намдар Занґене:

«Ми сподіваємось піднятися по тому, як буде знято санкції. Виглядає на те, що німецькі компанії і держава мають політичну налаштованість, аби допомогти Іранові подолати добу занепаду. Ми ніколи не мали агресивних стосунків з Німеччиною».

Навіть за умов санкцій, Німеччина була найбільшим торгівельним партнером Ірану впродовж десятиріч. 

EURONEWS



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua