"Німеччина відмовляється від АЕС "

31 травня 2011

ЕНЕРГЕТИКА

Уряд Німеччини прийняв рішення закрити всі атомні реактори в країні до 2022 р. повідомляє "Deutshce Welle". Це рішення було ухвалене після широкої громадської дискусії у країні про безпеку ядерної енергетики. Нагадаємо, що дебати з приводу безпечності атомних станцій спалахнули у Німеччині з новою силою після цунамі і землетрусів, що сталися у березні в Японії.

Аби втілити рішення про закриття АЕС у життя, уряд ФРН висунув ініціативу до 2020 року скоротити споживання електроенергії на 10% і видав відповідну постанову. Економії планується досягти завдяки підвищенню ефективності споживання електроенергії та запровадженню нових євростандартів для електроприладів. Ініціатива також передбачає зміни в проектувальних планах житлових будинків і модернізацію вже зведених будівель з метою підвищення їх енергоефективності.

Крім того, у Німеччині триває інспекція усіх діючих АЕС. У березні після витоків радіації на японській АЕС "Фукусіма" канцлер ФРН Ангела Меркель назвала події у Японії переломним моментом для всього світу. "Нам не можна продовжувати роботу в колишньому режимі, після того, як подібне трапилося в такій високотехнологічній країні, як Японія, де рівень безпеки атомної енергетики відповідає найвищим стандартам", - заявила німецький лідер.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua