"Німецький досвід у соціальній сфері допоможе нашим реформам"

13 серпня 2011

ПАРТНЕРСТВО. Німеччина, як і Україна, проводить динамічні реформи у соціальній сфері. Системний обмін досвідом між нашими країнами дає змогу оперативно відслідковувати нові тенденції в галузі соціального захисту населення. Про це віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко зазначив після завершення робочого візиту до ФРН. 

Під час зустрічі з керівництвом Федерального міністерства праці та соціальних питань було домовлено про започаткування нового рівня співпраці на експертному рівні. Її буде зосереджено навколо питань впровадження пенсійної реформи й реформування системи соціальних фондів.

Домовлено, що під час наступного засідання VI українсько-німецької Групи високого рівня з економічних питань, що має відбутися восени у Києві, буде підписано двосторонню угоду про соціальне забезпечення.

Важливим кроком на шляху зміцнення українсько-німецького співробітництва стало підписання Фінансової та проектної угоди між Кабінетом Міністрів та Кредитною установою з питань відбудови за проектом «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури». Проект, вартістю  3,1 млн євро, спрямований на ефективне розв’язання соціальних проблем Криму, де до впровадження затверджено 38 інфраструктурних мікропроектів.

 «Місцева громада самостійно вирішуватиме, які об’єкти соціального та комунального призначення потребують першочергового відновлення. Це дієво залучить ініціативу людей до розв’язання найболючіших проблем громади», — цитує урядовця прес-служба Міністерства соціальної політики.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua