"Нинішнього року літо в Україні тривало майже п'ять місяців"

7 вересня 2012

СПЕКА РЕКОРД НЕ ПОБИЛА. Цьогорічне літо за температурним режимом тривало не три календарних місяці, а майже п'ять, оскільки квітень і травень були дуже теплими. Про це повідомили у Центральній геофізичний обсерваторії.

«Літо в цьому році за фактичними температурами тривало не три календарних місяці, а майже п'ять, адже за температурним режимом квітень та травень цього року були спроможні скласти конкуренцію літній (липневій та серпневій) спеці. Вперше за історію спостережень у Києві максимальна температура повітря наприкінці квітня перевищила відмітку 30°С», - йдеться у повідомленні.

Червень та серпень виявилися на 1,8° теплішими за норму, що дало їм змогу потрапити до другої десятки найтепліших, а липень з перевищенням норми на 4,4° посів п'яте місце.

 Найспекотнішим досі лишається липень 1936 року: його абсолютний рекорд (39,4°) не був побитий. Однак середня річна температура повітря в цьому році перевищить рекорди ХХ століття, прогнозують синоптики.

У рейтингу найспекотніших київське літо-2012 посіло третє місце за 132 роки спостережень: ще теплішим воно було лише у 1999 та 2010 роках.

Ера fm



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua