"Нове житло для вимушених переселенців"

Євген ЛОГАНОВ
3 березня 2016

Два об’єкти для розміщення тимчасових переселенців із зони АТО вже готові прийняти нових жителів. Тож у рамках реалізації Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІІ» 180 внутрішньо переміщених осіб отримають домівки в селах Ботієве Приазовського району та Новомиколаївка Запорізької області.

Як повідомили в регіональному представництві Проекту ЄС/ПРООН у Запорізькій області, в оновленому приміщенні, розташованому в селі Ботієве, замінили дах, двері, вікна, внутрішні комунікації (електро-, водопостачання та водовідведення), зробили стяжку підлоги, облаштували кухні, вбиральні, душові, нову систему (електроконвекторну) опалення. Також проведено внутрішні оздоблювальні роботи. Цей об’єкт готовий одночасно прийняти 80 осіб.

Ще 100 вимушених переселенців знайдуть прихисток у колишній школі-інтернаті селища Новомиколаївка. Це двоповерхова будівля, яка раніше перебувала в дуже занедбаному стані. Тут замінили покрівлю, перекриття, відновили систему централізованого тепло-, водопостачання, водовідведення, утеплили фасади тощо. На об’єкті ще тривають внутрішні оздоблювальні роботи. Слід також зазначити, що лише 20% фінансування ремонтних робіт здійснюють за рахунок місцевих бюджетів, а всі інші кошти передбачено програмою ЄС/ПРООН.

«Це не просто додаткові фінансові вливання міжнародних донорів у Запорізький регіон, — коментує подію координатор Проекту ЄС/ПРООН у Запорізькій області Геннадій Устімов, — а приклад того, як завдяки злагодженій співпраці обласної влади та міжнародних агенцій можна спільними зусиллями створити належні житлово-комунальні умови для знедолених та найуразливіших соціальних верств населення. Це додатковий стимул для всіх активних керівників територій України, щоб покращити об’єкти соціальної інфраструктури з мінімальним залученням бюджетних коштів». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua