"Нові ринки не завадять"

22 лютого 2012

СПІВПРАЦЯ

Костянтин Грищенко запропонував Йорданії купувати українські сири 

У ході офіційного візиту до Йорданського Хашимітського Королівства міністр закордонних справ Костянтин Грищенко провів зустрічі з керівництвом близькосхідної держави. У своєму мікроблозі у соціальній мережі Твіттер керівник МЗС зазначив, що в йорданських партнерах імпонує налаштованість на результат: «До речі, не міг не порушити питання можливого експорту українського сиру. Упевнений: в РФ наші сири повернуться, але нові ринки ще нікому не завадили».

В Аммані Костянтина Грищенка прийняв Король Йорданії Абдалла ІІ. Монарх зазначив, що з часу його офіційного візиту в Україну в червні 2011 року спостерігається помітний прогрес у розвитку двостороннього співробітництва у політичній, економічній та гуманітарній сферах, а також активізація політичного діалогу на високому та найвищому рівнях. Абдалла ІІ підкреслив, що майбутній візит у Йорданію Президента України стане визначною подією в двосторонніх відносинах.

На керівника українського МЗС йорданський монарх справив дуже добре враження. «Король Абдалла ІІ — монарх ХХІ століття. Прогресивний, рішуче веде свою країну вперед. Дуже приємні враження від розмови з ним», — зазначив у Твіттері Костянтин Грищенко.

Також український міністр провів зустріч із Прем’єр-міністром, міністром оборони Йорданії А. Аль-Хасавне. Особливу увагу було приділено питанням двостороннього співробітництва в торговельно-економічній та інвестиційній сферах. «Переговори із Прем’єр-міністром  Йорданії підтвердили хороші можливості для торгівлі», — зазначив Костянтин Грищенко.

Також сторони обговорили підготовку  до проведення в Аммані другого засідання спільної Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва та державного візиту Президента України до Йорданії протягом цього року.

Костянтин Грищенко також зустрівся з міністром закордонних справ Йорданії Насером Джуде. Зокрема під час зустрічі обговорювали питання обміну візитами делегацій різного рівня, активізації торговельно-економічних зв’язків, інвестиційного та культурно-гуманітарного співробітництва тощо.

З українського боку було висловлено сподівання, що найближчим часом йорданська сторона започаткує роботу дипломатичного представництва в Києві. Також Костянтин Грищенко запросив Насера Джуде відвідати Україну з офіційним візитом, повідомляє прес-служба МЗС.

Відділ новин
«Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua