"Нові робочі місця наближають справедливість"

6 червня 2012

ПАРТНЕРСТВО. Створення нових високооплачуваних робочих місць, підвищення рівня зайнятості, спрощення доступу на ринок праці молодих спеціалістів є спільними завданнями уряду та соціальних партнерів — роботодавців і профспілок. Про це віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив під час підписання Національної тристоронньої угоди про зайнятість та робочі місця, яке відбулося в Кабінеті Міністрів. У підписанні взяли участь: від Спільного представницького органу всеукраїнських профспілок та профспілкових об’єднань — Юрій Кулик, а від Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні — Дмитро Фірташ.

«Ми об’єднуємо зусилля соціальних партнерів, щоб поліпшити життя людей. Насамперед це можна зробити, забезпечивши створення нових високооплачуваних робочих місць», — цитує слова Сергія Тігіпка прес-служба Мінсоцполітики. 

За словами урядовця, угоду розраховано на п’ять років. Нею передбачено реалізацію 17 конкретних ініціатив для поліпшення ситуації на ринку праці, сприяння збільшенню рівня зарплат та професійному зростанню працівників. Серед очікуваних результатів виконання угоди віце-прем’єр назвав, зокрема, зростання рівня зайнятості населення з 59,2 до 64,3%.

Підписання угоди значно посилить ефективність співпраці уряду та соціальних партнерів, спрямованої на побудову соціально справедливої, конкурентоспроможної України. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua