"Нові соцстандарти запрацюють із травня"

14 березня 2012

НА ЧАСІ. Прем’єр доручив переглянути бюджет.

Прем’єр-міністр Микола Азаров доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі почати уточнення макроекономічних показників розвитку на 2012 рік відповідно до росту економіки. На їх основі Міністерству фінансів доручено розробити відповідні зміни в держбюджет-2012.

Глава уряду поставив завдання розробити законопроект про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет на 2012 рік»  до кінця березня. Він  висловив сподівання, що вже на початку квітня документ буде передано у Верховну Раду, а до кінця місяця парламентарії його розглянуть та ухвалять. Таким чином, уже з травня буде можливо розпочати виконувати через бюджет держави нову соціальну політику.

Микола Азаров підкреслив, що, безумовно, уряд виконає визначені Президентом завдання щодо істотного підвищення рівня соціальної захищеності громадян.

Також Прем’єр-міністр доручив першому віце-прем’єр-міністру Валерію Хорошковському розпочати традиційні консультації з учасниками ринку для визначення ефективних заходів з метою забезпечення стабільних цін на автомобільне пальне у цьому році.

Зокрема глава уряду вважає за необхідне опрацювати алгоритм нівелювання коливань цін на нафту, які демонструють періодичне підвищення і зниження. Він доручив вжити всіх необхідних заходів для запобігання необ∂рунтованому завищенню цін на ринку пального та для забезпечення весняної посівної кампанії за стабільними, прийнятними для селян цінами, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua