"Нові трамваї з’являться у чотирьох містах"

21 серпня 2015

Цієї середи на засіданні Кабінет Міністрів ухвалив постанову, що визначає порядок та умови надання у 2015 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання нових трамвайних вагонів вітчизняного виробництва. Це рішення дасть змогу Києву, Львову, Маріуполю та Одесі закупити цього року близько двох десятків нових трамваїв.

Постанова визначає механізм надання субвенції та певні вимоги до місцевих органів влади.

Державним бюджетом України на цей рік передбачено субвенцію на придбання нових трамвайних вагонів вітчизняного виробництва для комунального електротранспорту обсягом 100 мільйонів гривень.

Передбачено, що закупівля нових трамваїв здійснюватиметься на умовах співфінансування з місцевого бюджету з розрахунку 70% від їх загальної вартості. При цьому рухомий транспорт повинен бути зі ступенем локалізації вітчизняного виробництва не менш як 65 %.

За наявною інформацією, вартість вітчизняного трамвайного вагона стартуватиме від 15 мільйонів гривень залежно від типу рухомого складу.

Запровадження умов співфінансування (30%—70%) дасть змогу залучити від органів місцевого самоврядування близько 233 мільйонів гривень на придбання нових трамвайних вагонів.

«До переліку увійшли міста, що висловили готовність до реалізації цього проекту та зможуть його співфінансувати. Маю надію, що наступного року ми розширимо географію і в нас буде достатньо ресурсів для поступової модернізації трамваїв. Адже, як ми знаємо, 93% вагонів трамвайного парку віджили свій вік», — прокоментував ситуацію віце-прем’єр-міністр Валерій Вощевський.

Прес-служба урядовця нагадує, що трамвайний рух в Україні функціонує в 22 містах. Інвентарна кількість трамвайних вагонів становить 2620 одиниць, з яких пасажирських — 2321.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua