" Нові зимові тарифи на газ діятимуть вже відсьогодні"

1 жовтня 2015

З 1 жовтня, в Україні почали діяти нові «зимові» тарифи на газ для побутових споживачів.

Така норма міститься в постанові Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, № 583 від 3 березня 2015 року.

Згідно з документом, у період з 1 жовтня за спожитий обсяг газу до 200 кубічних метрів на місяць (включно) встановлено плату 3,6 гривні за кубометр. За обсяг, спожитий понад 200 кубометрів на місяць, — 7,188 гривень за кубометр.

Ця норма діятиме включно по 30 квітня, після чого знову набуде чинності «літній» тариф. Зокрема, у період з 1 травня по 30 вересня включно діятиме ціна 7,188 грн за за кубометр газу.

Як заявив напередодні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, з 1 жовтня також набуває чинності новий Закон про ринок газу, за яким Нафтогаз втрачає монополію на постачання та продаж природного газу.

«НАК «Нафтогаз України» втрачає монополію як щодо постачання, так і щодо продажу природного газу. Ми фактично будуємо європейську демонополізовану систему ринку природного газу, де постачальник сам визначає, кому продавати, а покупець — у кого купувати», — зазначив він на засіданні уряду.

Ділова Україна



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua