"Новий фонд допоможе невеликим компаніям "

9 червня 2016

Керуюча компанія Horizon Capital, яка займається інвестиціями в компанії із середнім рівнем капіталізації, має намір запустити фонд прямих інвестицій Emerging Europe Growth Fund III, L.P. з капіталом $150 мільйонів. Про це повідомляється в його інформаційному бюлетені.

Роботу фонду буде спрямовано на невеликі, але перспективні експортноорієнтовані компанії в Україні та Молдові. Він інвестуватиме за допомогою купівлі їхньої міноритарної частки, за потреби — надаватиме стартовий капітал, повністю викуповуватиме компанії або їхню участь у приватизації. Одним з інвесторів фонду може стати Корпорація приватних закордонних інвестицій США (Overseas Private Investment Corporation, OPIC). Horizon Capital створено 2006 року.

Управляє фондами прямих інвестицій Western NIS Enterprise Fund (WNISEF, заснований 1994 року з капіталом $150 млн), Emerging Europe Growth Fund, L.P. (EEGF, створений у 2006-му з капіталом $132 млн) і EEGF II (EEGF, засновано 2008-го з капіталом $370 млн). Кошти зазначених фондів компанія інвестує в Україну, Молдову та Білорусь. Засновники Horizon Capital — Джеффрі Ніл, Марк Івашко, Наталія Яресько, головний виконавчий директор компанії Олена Кошарна.

Марія ЄВМЕНЕНКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua