ДРУГІ ПОВІТРЯНІ ВОРОТА. Завершується будівництво нового терміналу Міжнародного аеропорту «Київ». Відкриття терміналу заплановане у квітні.

Наразі виконано основні роботи із спорудження самої будівлі. Активно проводяться внутрішні роботи, на черзі – роботи з благоустрою території навколо споруди.

«Оновлений аеропорт в «Київ» під час чемпіонату прийматиме чартерні рейси. Зараз авіакомпанії уже фрахтують свої чартери. Саме в Жулянах ми будемо приймати родину УЄФА. Аеропорт «Бориспіль» буде приймати звичайні рейси, у тому числі і чартери з уболівальниками», – повідомив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Він також розповів, що для організації перевезень вболівальників від аеропорту «Бориспіль» до Києва (ст. метро «Бориспільська») під час проведення ЄВРО 2012 планується задіяти 50 автобусів «шатлів» великої місткості, ще 10 автобусів будуть знаходитись у резерві.

Роботу автобусного маршруту від Міжнародного аеропорту «Бориспіль» до м. Києва (ст. метро «Бориспільська») планується розпочати з 1 червня поточного року.

Аеропорт «Київ» (Жуляни), який сьогодні приймає міжнародні рейси, розташований на відстані 8 км від центру міста. Після реконструкції злітно-посадкової смуги, засобів управління і контролю за повітряним рухом, світлосигнального обладнання аеропорт вже сьогодні може приймати повітряні судна класу Boeing або Airbus з повним завантаженням.

Введення в дію нового міжнародного терміналу аеропорту «Київ» збільшить його пропускну здатність на 320 пасажирів на годину та значно підвищить рівень якості надання послуг.

Технічні характеристики нового пасажирського терміналу:

- вперше в Україні застосована модульна схема терміналу,

- загальна площа 12 000 м²,

- пасажиропотік 320 пасажирів на годину,

- 8 стійок реєстрації,

- 8 стійок прикордонного та митного контролю,

- 3 багажних транспортера (1 на відправлення та 2 на прибуття),

- 8 пунктів контролю на авіаційну безпеку,

- нова система FIDS (інформаційна система для пасажирів),

- паркінг на 300 машиномісць. 

Прес-служба Київської міської державної адміністрації