"Новоселів стане більше"

Світлана ГАЛАУР
24 липня 2012

ІПОТЕКА. Перші шість мільйонів гривень для компенсації кредитів на житло вже надійшли до Харківської області. Ці гроші підуть на виплати за державною програмою здешевлення вартості іпотечних позик.

— Умови кредиту, за яким видають кошти людині під 16% річних, 13 з яких компенсує держава, дуже вигідні для тих, хто хоче, але не може через брак коштів купити квартиру, — говорить харків’янка Людмила Валуєва. — Цілком підйомний і перший внесок для покупця — чверть вартості житла. Тільки б не підвели, як це часто трапляється, будівельники, які не встигають у зазначені строки  здавати будинки, або й ще гірше — «кидають» замовників.

Ці побоювання безпідставні, стверджують в облдержадміністрації, оскільки всі шість будівельних компаній, які стали учасниками проекту, мають добру репутацію в регіоні. Тож житло під цю програму перебуває на завершальній стадії будівництва або вже добудоване, і всі її учасники зможуть отримати ключі від квартир вже в  нинішньому році.

Днями, як розповів перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, керівник області провів особисту інспекцію одного з  таких об’єктів компанії «Житло буд-1». Тут  споруджується два блоки житлового будинку. Один із них – на 9 поверхів – уже зведений повністю, і в ньому ведуться оздоблювальні роботи, у другому виведено вже 7 поверхів. Цей будинок до кінця року буде зданий, і всі люди, хто виявить бажання  в ньому жити, таку змогу отримають.

У рамках програми, за словами Валентина Дулуба, сьогодні можна придбати 1431 квартиру в 16 будинках. Нині зареєстровано для участі в ній 191 особу, підписано 7 договорів, по шести з яких уже виділені кредити на загальну суму 886,9 тис. грн. На компенсацію кредитних ставок позичальникам на Харківську область в рамках програми планують виділити 60,1 млн грн.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua