"Нью-Йорк атакує другий за минулий тиждень шторм"

7 листопада 2012

НЕГОДА. Лише тиждень минув, відколи ураган «Сенді» залишив у спокої східне узбережжя США, як на Нью-Йорк насувається новий шторм. Про це повідомив мер найбільшого міста Америки Майкл Блумберг. За його словами негода прийде ввечері середи. До того часу триватиме евакуація мешканців низинних районів:

«Ми також закриваємо міські парки, дитячі майданчики та пляжі з середи по четвер. Це задля безпеки людей. Сильний вітер може поламати гілля або навіть повалити цілі дерева. Небезпечними будуть і хвилі. Ми не хочемо посилати наші служби швидкого реагування в океан за тими, хто виявився занадто безрозсудним».

Масштаби евакуації будуть значно меншими, ніж перед руйнівним «Сенді», попередив Блумберг. Вона стосуватиметься передусім острова Стейтен, на якому за попереднього удару стихії загинули 42 людини.

Тим часом сто тисяч осель у Нью-Йорку досі чекають відновлення електропостачання. Ремонтні роботи значно відстали від графіку, жаліються міські керівники, а з огляду на новий шторм, можуть уповільнитися ще більше.

 Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua