"Нью-Йорк замело снігом, бракує пального і тепла "

9 листопада 2012

ШТОРМОВА ПОГОДА. У Нью-Йорку, який не встиг оговтатися від наслідків урагану «Сенді», а постраждалі люди – отримати світло та тепло в оселях, стався новий катаклізм – сніжний шторм. У зв’язку з цим влада міста вирішила нормувати продажі пального. У парні дні бензин продаватимуть водіям з парними номерами, у непарні – навпаки. Виняток становитимуть машини аварійно-рятувальних служб, автобуси і таксі.

«Лише 25% заправних станцій відкриті. Водії вичікують у довгих чергах. Розчарування зростає, бо нестача пального може тривати ще кілька тижнів», – пояснив мер Нью-Йорка Майкл Блумберґ.

Через шторм «Сенді» штат Нью-Йорк зазнав збитків на суму понад 30 мільярдів доларів. Ця цифра зростатиме, якщо холод, сніг та дощ і далі заважатимуть людям повернутися до звичного ритму життя.

«Дуже холодно. Для генератора немає пального. Я спробую його сьогодні дістати, аби зігріти будинок хоч трохи. Якщо мені це вдасться, то все має бути добре. У нас нема гарячої води, але нам лише будинок нагріти б», – каже місцевий мешканець.

Електропостачання працює з перебоями. Рятувальники повсякчас намагаються полагодити лінії електропередач, але через шквальний вітер та снігові замети світло постійно зникає.

 Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua