"Обама та Ромні знову серед людей: битва йде за ключові штати"

2 листопада 2012

ПРЕЗИДЕНТСЬКЕ КРІСЛО. Після паузи у передвиборчій кампанії, оголошеної через ураган Сенді, Барак Обама та Мітт Ромні знову на полі бою. 8 штатів, які досі не визначилися – головна мішень обох кандидатів. Соціологи дають висуванцю республіканців невелику перевагу над Обамою у Вірджинії. Тож свій останній забіг він розпочав з цього штату. Закінчити ж кампанію Ромні збирається в Нью-Гемпширі, де починав боротьбу за Білий Дім. Тональність його виступів незмінно спрямована на критику Обами.

«Чи хочете ви, аби ще 4 роки 23 мільйони людей шукали пристойну роботу? Чи хочете ви, аби ще 4 роки заробіток знижувався, а податки підвищувалися? Чи хочете ви, аби ще 4 роки дефіцит бюджету складав трильйон доларів щороку?».

Барак Обама за один день побував у чотирьох штатах – Вісконсині, Неваді, Колорадо та Огайо. В останньому він планує агітувати щодня аж до закінчення кампанії. Її фінал запланований в Айові.

«Ми знаємо, що допоможе середньому класу. Ми знаємо, що допоможе створити нові робочі місця. Ми знаємо, як знизити дефіцит. І дозвольте мені запевнити вас – це зовсім не те, що пропонує губернатор Ромні», – заявив Обама під час виступу у місті Боулдер, штат Колорадо.

Ураган Сенді приніс Обамі бонус – мер Нью-Йорка Майкл Блумберґ оголосив про свою підтримку кандидата-демократа, заявивши, що той ефективніше бореться зі змінами клімату. Втім, розрив між суперниками лишається мінімальним і коливається в межах 1%.

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua