" Обама закликає Китай вгамувати ядерний ентузіазм КНДР"

26 березня 2012

ЯДЕРНА БЕЗПЕКА. Барак Обама квапить Китай вплинути на Північну Корею, щоб та припинила ядерну програму. Інакше Захід вдасться до нових санкцій. У неділю вранці Обама відвідав демілітаризовану зону між КНДР та Південною Кореєю. Президент США братиме участь у саміті з питань ядерної безпеки, який розпочнеться у Сеулі сьогодні.

Метою візиту Обами на прикордонний пункт було показати солідарність Вашингтона з Сеулом та підтримку, яку надає Америка півдню на тлі потенційної ядерної загрози з боку півночі.

«Північна Корея нічого не досягне погрозами та провокаціями. КНДР знає свої зобов’язання і повинна розпочати негайні кроки для здійснення цих зобов’язань. У цьому питанні думки США та Південної Кореї абсолютно збігаються,» – заявив Обама під час зустрічі з президентом Республіки Кореї Лі Мен Баком.

У Пхеньяні тим часом відзначають 100 днів по смерті Кім Чен Іра. 150 тисяч жителів столиці КНДР разом з сином померлого Кім Чен Ином вшанували пам'ять колишнього лідера.

У саміті з питань ядерної безпеки, на який з’їдуться представники понад півсотні країн, Північна Корея участі не братиме. Проте питання про ядерні програми Пхеньяна та Тегерана займатимуть центральне місце в міжнародних дискусіях. Захід стурбований запланованим запуском північнокорейського супутника, за яким, можливо, стоїть випробування балістичних ракет. 

Copyright © 2012 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua