"ОБСЄ озброїла міліцію комп’ютерами"

26 жовтня 2012

ДОПОМОГА. Організація з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) передала МВС України комп’ютерне обладнання для боротьби з кіберзлочинністю. Відповідну угоду підписали у четвер Координатор проектів ОБСЄ посол Мадіна Джарбусинова та заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Лекарь, повідомляє Укрінформ.

Техніку вартістю 300 тисяч гривень закуплено у рамках проекту ОБСЄ, спрямованого на посилення спроможності українських інституцій у протидії торгівлі людьми та кіберзлочинності. «Комп’ютерне обладнання  використовуватиметься як тренінговий клас для навчання та оперативної роботи фахівців підрозділу боротьби з кіберзлочинністю», — зазначив Сергій Лекарь.

У свою чергу Мадіна Джарбусинова заявила, що проект ОБСЄ спрямований на те, щоб Україна могла протистояти сучасним викликам та загрозам. Вона повідомила, що ОБСЄ організує серію семінарів з використанням нового обладнання. Зокрема буде проведено тренінг на базі розробленого за сприяння безпекової організації навчального курсу з розслідування кіберзлочинів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua