"Оцінку якості доріг виставить зима"

5 сiчня 2013

ПОЗИЦІЯ

Будівництво автошляхів за низьких температур оплачуватиметься лише після їх випробування погодою 

Нині Мінрегіон розробляє рекомендації для місцевих органів влади для утримання від проведення ремонтних дорожніх робіт в умовах низьких температур. Так віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул прокоментував результати роботи комісії з вивчення ситуації щодо проведення ремонтних дорожніх робіт в місті Костянтинівка Донецької області після чергового засідання уряду.

«Одразу після отримання інформації про це за моїм розпорядженням було створено комісію. До її складу увійшли зокрема перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, представники Укравтодору, Донецької облдержадміністрації, — сказав Олександр Вілкул. — Комісія оперативно виїхала на місце і наступного дня о восьмій ранку надала звіт. Відповідно до даних комісії, всі документи на проведення робіт були у наявності — від декларації про початок робіт до тендерної документації. Формально за умови застосування тих спеціальних домішок, які були застосовані, в таких погодних умовах асфальт класти можна було».

Часто-густо покладений узимку асфальт зникає разом зі снігом. Фото з сайту 66.ru

Водночас Олександр Вілкул зазначив, що за результатами роботи комісії зроблено відповідні висновки, зокрема профільне міністерство готує відповідні рекомендації про умови проведення дорожніх робіт узимку. Також зроблять моніторинг якості вже виконаного ремонту, і тільки після того, як укладене в морози асфальтове покриття витримає зиму, проводитимуться відповідні розрахунки з виконавцями робіт.

«Проте за результатами роботи комісії було зроблено такі висновки. Перше: розпочато постійний моніторинг стану дорожнього покриття на цій ділянці. Друге: гроші компанії, що проводила роботи,  буде сплачено тільки тоді, коли буде повна впевненість, що дорожнє покриття витримало зиму і надалі відповідатиме якості держстандартів, — зазначив Олександр Вілкул. — І третє: Мінрегіон розробляє рекомендації для місцевих органів влади щодо утримання від проведення таких ремонтних дорожніх робіт в умовах низьких температур».

Крім того, через місяць буде підготовлено докладну програму дій з активізації будівництва доступного житла. «Ми ретельно  вивчаємо всі державні програми будівництва доступного та соціального житла, щоб визначити найефективнішу модель. До цього залучено як вітчизняних, так і закордонних експертів, працюють фахівці Мінрегіону. За місяць буде підготовлено детальну програму дій з активізації будівництва доступного житла в усіх областях», — уточнив урядовець.

Він також розповів, що триває актуалізація бази даних наявних земельних ділянок під будівництво, повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра. «Програма «Доступне житло» не тільки розв’язує одну з ключових соціальних проблем. Вона сприяє розвитку будівельної галузі, де створення одного робочого місця забезпечує п’ять робочих місць у суміжних галузях економіки», — сказав Олександр Вілкул. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua