"Одержувачам житлових субсидій не нараховуватимуть пільги"

4 травня 2016

Кабінет Міністрів установив неможливість нарахування пільг отримувачам житлових субсидій. Про це сказано в постанові №319 від 27 квітня, передають Українські Новини.

При призначенні субсидії пільги при оплаті ЖКП і придбанні твердого палива й скрапленого газу особам, які зареєстровані (фактично проживають) у житловому приміщенні (будинку), у період одержання не нараховуються.

Інформація про цих особи подається підприємствам — виробникам житлово-комунальних послуг і вноситься в Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, що мають право на пільги.

У повідомленні, що додається до постанови, зазначається, що це не призведе до зменшення рівня соціального захисту населення, оскільки субсидії розраховуються з урахуванням пільг на оплату послуг і обсяг обов'язкового платежу за послуги залежить тільки від доходів сім'ї.

Призначення субсидії можливо на оплату послуг з управління будинком.

Також Кабмін установив, що дитячим будинкам сімейного типу субсидія призначається за рішенням комісії з урахуванням кількості дітей, які фактично проживають у будинку, але не зареєстровані, з моменту створення такого будинку.

Уряд установив не враховувати в сукупний дохід при призначенні субсидії державної соціальної допомоги на дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, і допомога внутрішньо переміщеним особам, а в сукупний дохід претендента на одержання субсидії включається допомога з безробіття й інші виплати, надані фондами соціального страхування.

При наявності договору найму (оренди) субсидія призначається з місяця звернення до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців, і до кінця місяця, у якому минає термін дії договору найму (оренди). 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua