"Одеса жила й житиме морем"

ВИЗНАННЯ
27 серпня 2015

Запуск проекту нової української поліції в Одесі, про що ми повідомляли в минулому номері, був лише частиною робочої поїздки Президента Петра Порошенка до цього міста.

Віднині морські ворота України можуть пишатися ще одним навчальним закладом міжнародного рівня — Одеська національна морська академія отримала статус національного університету. Інакше й бути не могло, адже наша країна має глибокі традиції судноплавства й суднобудування, входить до чільної п’ятірки світових лідерів за кількістю офіцерів морського транспорту, що працюють на міжнародному ринку морських перевезень.

Нині цей заклад — провідний навчальний і методичний центр у морській галузі, що готує не лише висококваліфікованих фахівців для морського транспорту, а й офіцерів ВМС, повідомляє прес-служба Президента.

Нашу морську школу високо цінують у світі, українські моряки нині мають великий авторитет. «Я мрію, щоб вони не їздили працевлаштовуватися за кордон, щоб ми нарешті відновили морський флот, щоб припинили корупцію в портах, на митниці, щоб було легко організовувати транзити через Україну, щоб до нас прийшли вантажі з Далекого Сходу, Китаю, Сінгапуру, бо це ворота не лише в Україну, це — ворота для всієї Європи», — сказав Петро Порошенко.

Згадав він і подвиг курсантів-нахімовців, які в Севастополі у перші дні анексії Криму не зрадили українській присязі, наголосивши, що її двічі не складають. Президент відзначив колишнього нахімовця, а нині — курсанта Одеської морської академії Романа Сметанова: «Саме з таких учинків кується справжнє загартоване українське військо. Я як Президент вдячний за такий вчинок».

Побував глава держави і в Одеському прикордонному загоні, де вручив не лише ключі від квартир, а й нові генеральські погони чотирьом військовослужбовцям Державної прикордонної служби. Генералами стали начальник управління внутрішньої та власної безпеки адміністрації ДПСУ Руслан Баранецький, начальник управління зв’язку — начальник зв’язку адміністрації ДПСУ Олег Кирій, начальник управління прикордонного контролю департаменту охорони державного кордону Юрій Лисюк, директор департаменту оперативної діяльності Адміністрації ДПСУ Петро Цигикало. Усі вони — учасники антитерористичної операції на Донбасі.

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua