"Одещина готує бренд для інвестицій"

25 вересня 2015

Є обгрунтована надія на відновлення економічного зростання країни найближчим часом. Наше завдання полягає в тому, щоб забезпечити безперебійне енергетичне живлення економіки потужним потоком інвестицій внутрішніх і зовнішніх. З такими словами Президент Петро Порошенко звернувся до учасників Одеського фінансового форуму.

Україна буде рада приходу інвесторів у будь-яку з галузей, вона належить до 5-6 держав, які володіють повним циклом створення авіатехніки. Перспективні для вкладень паливно-енергетичний комплекс, газо- та нафтотранспортна системи. Конкурентні транспортна інфраструктура й IT-галузь.

«Інвестиції необхідні й великому бізнесу, і середньому, і малому. Потребу в них оцінюють у сотні мільярдів доларів, і здобути їх можна лише в жорсткій всесвітній конкуренції за інвестиційні ресурси», — цитує слова Президента його прес-служба.

Для поліпшення ділового клімату вже спрощено процедуру відкриття бізнесу, зменшено кількість дозвільних документів та ліцензій із 143 до 85, кількість податків — із 22 до 11. Влада почала боротися з корупцією у правоохоронній системі на законодавчу рівні. Готують зміни до Конституції в частині судової реформи та нові підходи до очищення й оновлення суддівського корпусу.

Інвестиції можливі у країні, де панує мир. Саме тому Президент планує брати участь у засіданнях Генеральної асамблеї ООН та саміту нормандського формату в Парижі.

«Дуже хочу, щоб Одеська область стала брендом, пілотним проектом в Україні, інвестиційною гаванню зі сприятливим для інвесторів кліматом, щоб вона зробила пробоїну в рядах олігархії та бюрократії, через яку в Україну піде потік інвестицій, — наголосив Президент. — Із січня повністю почне діяти Угода про асоціацію та вільну торгівлю з ЄС. Ми стаємо привабливою частиною великого європейського ринку. І найбільше виграє той, хто прийде до нас першим».

Він похвалив голову Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі за плідну роботу, а одеським інвесторам побажав вдалих вкладень і прибутків.

Лора ВОВК
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua