"Одеський порт готовий прийняти поїзди «Hyundai»"

16 лютого 2012

ШВИДКА ЗАЛІЗНИЦЯ. Одеський порт відвідали представники компанії «Hyundai Rotem» (Південна Корея) на чолі з генеральними директорами «Hyundai Corporation» Лі Дзи Вонг та Хонг Сунг Вон. Представники делегації зазначили, що умови прийому поїздів їх повністю задовольняють. Про це УНН повідомили в прес-службі Мінінфраструктури.

Корейська делегація у супроводі представників Одеської залізниці та станції Одеса-порт прибула на мотрисі (мобільному поїзді) на четвертий причал Карантинної гавані порту, де планується вивантаження поїздів «Hyundai», що доставлятимуться до України.

Мета візиту корейських фахівців – ознайомлення на місці з умовами прийому двох швидкісних поїздів «Hyundai», які прибудуть до порту на теплоході вже на початку березня.

Делегація оглянула причал, залізничні шляхи, поцікавилися, чи не перешкоджатиме обробці судна лід у гавані. За відгуками гостей, умови прийому поїздів їх повністю задовольняють.

ДОВІДКОВО

Отримання 10 нових міжрегіональних електропоїздів у дев’ятивагонній комплектації у «Hyundai Corporation» для впровадження в Україні швидкісного залізничного руху передбачено контрактом з компанією «Hyundai Corporation», який підписали начальник Південної залізниці Віктор Остапчук та голова правління «Hyundai Corporation» Чунг Монг-Хук 16 грудня 2010 року.

Перший швидкісний поїзд "Hyundai" було презентовано у Кореї 20 грудня 2011 року. 5 лютого 2012 року в порту Масан (Південна Корея) на борт судна завантажено два перші поїзди по 9 вагонів кожний, які вже прямують до України.

У цілому шість поїздів виробництва «Hyundai Rotem» будуть надані Укрзалізниці до ЄВРО-2012 і з’єднають між собою чотири міста, що прийматимуть ЄВРО-2012. Завдяки цим поїздам відстань від столиці до Харкова можна буде подолати за 3,5 години, до Львова – за 4,5 години, до Донецька – за 5,5 годин. Ще чотири поїзди із десяти залізниця отримає після проведення Чемпіонату.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua