" Охочих стати поліцейськими не бракує"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
5 вересня 2015

Розпочався другий етап набору в патрульну службу Дніпропетровщини. За три тижні приймання заявок від охочих вступити до нової патрульної служби Дніпропетровщини їх надійшло 11 800. Після ретельної перевірки до другого етапу добору допустили 8276 кандидатів, у яких попереду ще п’ять турів конкурсу. Всього на службу мають прийняти 1100 осіб.

Служити в поліції виявили бажання жителі Кривого Рогу, Синельникового, Павлограда, інших населених пунктів області. 69,5% заявок надійшло від чоловіків, 30,5% — від жінок. 58,4% претендентів мають вищу освіту, 41,6% — повну середню. Як повідомив координатор набору в патрульну службу Дніпропетровська Роман Кацуба, серед охочих служити патрульними є й безробітні, і будівельники, і навіть заступник керуючого відділенням банку. Приблизно 500 заявок від правоохоронців. Є анкети і від демобілізованих бійців АТО. Міліціонери й учасники бойових дій проходитимуть добір і підготовку на загальних підставах.

Тим, хто успішно пройшов первинну перевірку, з Центру набору в патрульну службу, створеному при Дніпропетровському держуніверситеті внутрішніх справ, зателефонують і запросять на другий етап конкурсу — тестування загального рівня знань. На третьому рівні добору — перевірка фізичної підготовки. Потім психодіагностичне тестування, медкомісія і співбесіда. Тільки після цього найкращих допустять до тренувань.

Нових поліціянтів готуватимуть сертифіковані тренери, представники міжнародної програми підвищення кваліфікації органів кримінального розслідування ICITAP та організації з безпеки і співробітництва в Європі ОБСЄ. За словами Романа Кацуби, до кінця листопада патрульна служба повинна вийти на вулиці Дніпропетровська.  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua