"Олланд і Меркель знайшли спільну мову"

Оксана ГОЛОВКО
17 травня 2012

ДРУЖИТИ КРАЇНАМИ. Перший зарубіжний  візит новообраний президент Франції Франсуа Олланд здійснив, звісно ж,  до сусідньої Німеччини. На зустрічі з канцлером ФРН Ангелою Меркель у Берліні він, зокрема, підтвердив, що його країна  продовжить міцні відносини з Німеччиною. Крім того, Олланд відзначив необхідність зміцнення і стимулювання економіки для всієї Європи, передає ВВС.

Під час спільної прес-конференції і глава німецького уряду, і  французький президент висловилися за збереження Греції у складі єврозони попри бюджетну кризу в цій країні.

Щодо  пакту стабільності і зростання ЄС, новообраний президент, зокрема, зазначив: необхідно зробити все можливе для досягнення зростання на саміті лідерів країн ЄС, який пройде наступного тижня. Він, як і раніше, критикує політику жорсткої економії, але розуміє, що треба шукати компромісні рішення.

Схоже, той факт, що Олландові довелося повертатися до Парижа, аби з міркувань безпеки пересісти на резервний літак, оскільки в  президентський влучила блискавка, аж ніяк не вплинув на перебіг перемовин двох лідерів, від рішень яких найближчим часом залежатиме  доля об’єднаної Європи. Ангела Меркель прийняла високого гостя з військовими почестями, щоправда вітаючись, політики лише потиснули одне одному руку, а не обмінялися поцілунками, як це робили при зустрічі Меркель і Саркозі. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua