"Онлайн-перевірки на дорогах"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
23 лютого 2016

У жителів Дніпропетровщини недавно з’явилася змога висловити думку про будь-яку дорогу. Поставити їй оцінку можна на спеціально створеному електронному сервісі — інтерактивній карті якості доріг. Крім того, на сайті розміщено інформацію про стан шляхів, заплановані ремонти і хто саме за них відповідає. Оцінити дороги онлайн і отримати про них необхідні відомості можна й через спеціальні додатки в мобільних телефонах. Інтерактивна карта якості доріг працює в тестовому режимі.

Це лише один з онлайн-сервісів, які починають працювати на Дніпропетровщині. Незабаром кожен житель регіону зможе стежити в інтернеті за витратами бюджетних коштів. До кінця лютого заплановано завершити тестування проекту «Відкритий бюджет», який реалізують на базі київського «СмартСіті». «Прозорість — мета, яку ми ставимо. Тому крок за кроком упроваджуємо онлайн-сервіси. Відкрита система дасть змогу кожному жителеві стежити за діяльністю влади та вносити в режимі онлайн пропозиції щодо розбудови краю», — розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Наші співгромадяни завжди переймались якістю доріг. Навіть приказка про те, що ми завжди маємо дві біди — дурнів та погані шляхи, — може найближчим часом на Дніпропетровщині та в Україні загалом стати неактуальною, принаймні у другій її частині.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua