"Оновлений донорський зал відкрився у Харкові"

Світлана ГАЛАУР
27 червня 2012

МОДЕРНІЗАЦІЯ. У Харкові відкрився оновлений зал для заготівлі крові та її компонентів. Його повністю модернізовано та обладнано сучасною технікою. Зокрема утеплено  дах, встановлено металопластикові вікна і двері, замінено систему опалення та електричної мережі. Також відремонтовано системи водопостачання та водовідведення. У приміщенні, загальна площа якого становить 440 кв. метрів, працюють кондиціонери і телевізори, аеролайф для знезараження повітря і автоматизовані робочі місця працівників. Закуплено та встановлено нові меблі, холодильник для зберігання препаратів, електрокардіограф, дефібрилятор, апарат для подачі кисню та інше необхідне обладнання.

«Сьогодні я побував у залі, який має абсолютно інший, європейський вигляд. Тут постійно відбуваються зміни на краще, — зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, який взяв участь в урочистостях з нагоди відкриття оновленого залу. —Тішить, що ці поліпшення фінансуються не лише за рахунок державного та обласного бюджетів, а й сам колектив вносить свою частку. За 2—3 роки ми повністю змінимо вигляд усієї установи», — наголосив посадовець.

З обласного бюджету на ремонт приміщення для заготівлі крові та її компонентів було виділено 758,1 тис. грн. З цих коштів на медичне обладнання  витратили 160 тис. грн, а на нові меблі — 96,5 тис. грн.  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua