"ООН допоможе бідним з енергією?"

19 квiтня 2012

ЕНЕРГОРЕСУРСИ. У Брюсселі проходить саміт, на якому обговорюють шляхи допомоги чотирьом мільярдам людей в країнах, що розвиваються, отримати доступ до енергоресурсів. ЄС вже заявив про надання пятдести мільйонів євро технічної допомоги. Ініціативу привітав Генсек ООН Пан Гі-Мун.

Генеральний секретар ООН Пан Гі-Мун:

«Ми маємо включити світло в кожній оселі і водночас, зменшити показники глобального термометру», – заявив Генеральний секретар ООН Пан Гі-Мун в Брюсселі.

Окрема тема на саміті - забезпечення доступу жінок до енергоресурсів. У більшості країн, що розвиваються, саме жінки займаються важким та небезпечним пошуком енергоресусрів для готування їжі чи опалення.

Альсінда Антоніо де Абреу, міністр енергетики Мозамбіку:

«Цей заклик зробить більш чутливими тих, хто володіє ресурсами, до необхідності забезпечення таких країн, як Мозамбік, які мають політику щодо відновлювальних джерел енергетики, стратегію та плани можливістю реалізовувати їх більш інтенсивно, щоб вони охоплювали більшу кількість людей», – каже міністр енергетики Мозамбіку Альсінда Антоніо де Абреу.

На саміті також обговорили залучення приватних інвестицій, які мають доповнити бюджетну допомогу.

Ізабел Маркеш да Силва, Євроньюз:

«Пропозиції, напрацьовані на цьому саміті, будуть представлені на конференції ООН в Бразилії у червні, де обговорюватиметься питання стабільного розвитку планети в найближчі десятиріччя».

 Copyright © 2012 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua