"ООН допоможе Дніпропетровщині з геріатричними центрами і дитсадками"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
18 червня 2015

Прифронтова Дніпропетровщина однією з перших почала приймати вимушених переселенців з Криму та сходу. Здебільшого це люди похилого віку і діти, які потребують найбільшої підтримки. Нині в області проживають майже 100 тисяч вимушених переселенців, з яких приблизно 60% — пенсіонери. Тож актуальне питання відкриття для них геріатричних центрів. Нагальна й проблема місць у дитячих садочках, яких не вистачає ні місцевим жителям, ні приїжджим. Будівництво нових дитячих закладів могло б вирішити це питання.

Нещодавно Дніпропетровськ відвідали керівник регіонального представництва управління Верховного комісара ООН у справах біженців Жан-Ноель Веттервальд та в. о. керівника операції УВКБ ООН в Україні Ванно Нупек.  На зустрічі з ними в. о. першого заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олега Кужмана йшлося про те, що ООН допомагатиме Дніпропетровщині у створенні геріатричних центрів та дитячих садочків для переселенців. Олег Кужман зауважив, що регіон потребує й підтримки донорів у фінансуванні недобудованого житла, у якому зможуть оселитися переселенці.

«Ми поміркуємо, чим можемо допомогти. Та навіть якщо не зможемо профінансувати ці проекти, то лобіюватимемо їх», — зауважив Ванно Нупек і підкреслив необхідність проведення щотижневих робочих зустрічей для напрацювання цих питань.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua