"ООН консультуватиме урядовців"

25 липня 2015

У межах діючих проектів ООН надасть українським урядовцям консультативну допомогу щодо реформування галузей енергетики, інфраструктури та екології. Такої домовленості досягнуто за результатами зустрічі віце-прем’єр-міністра Валерія Вощевського з координатором системи ООН в Україні Нілом Вокером, повідомляє прес-служба урядовця.

Валерій Вощевський розповів про першочергові заходи уряду щодо проведення реформ в Україні й детально зупинився на тих кроках, які здійснюють для реформування системи управління зоною відчуження, створення нової Державної екологічної інспекції та реорганізації Укрзалізниці тощо. Сторони обговорили результати в досягненні Цілей розвитку тисячоліття для України до 2015 р., а також підтвердили необхідність впровадження в Україні 17-ти цілей сталого розвитку, що розглядатимуть на саміті ООН у межах 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у вересні в Нью-Йорку.

«Я вдячний за те, що ООН підтримує наміри уряду України здійснювати реформи в економіці та суспільстві з урахуванням принципів сталого розвитку, попри складну ситуацію на сході країни», — зазначив Валерій Вощевський. За його словами, найбільш важливими для України є розбудова якісної та надійної інфраструктури, промисловий розвиток й ефективне екологічне управління. Віце-прем’єр вважає, що для цього необхідно створити гнучкий механізм координації влади, бізнесу та громадянського суспільства.

Відділ новин
 «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua