"ООН засудила ядерне випробування у КНДР"

13 лютого 2013

ЯДЕРНІ М’ЯЗИ. Міжнародна спільнота засудила ядерне випробування, що напередодні провела Північна Корея.

Особливо негативну реакцію це викликало у сусідній Південній Кореї. У Сеулі пройшла акція протесту, її учасники закликали інші країни чинити тиск на Пхеньян.

«Провокаційним кроком» та «серйозним порушенням резолюцій Радбезу ООН» назвав проведені ядерні тести Генсек ООН Пан Гі Мун.

«Північна Корея нічого не виграє від порушення міжнародного права, – заявила посол США в ООН Сьюзан Райс. – Замість того аби добиватися втілення головної національної мети – стати сильною і заможною державою – влада КНДР веде свій народ до дедалі більшої ізоляції та бідності через неадекватне прагення мати зброю масового знищення та засоби її розповсюдження».

Напередодні на полігоні на північному сході країни Пхеньян провів третє за останні 10 років підземне ядерне випробування.

Жителі Північної Кореї із задоволенням сприйняли новину про новий тест. В офіційній заяві йдеться про те, що це стало «джерелом натхнення для народу та армії КНДР». Радість північнокорейців не затьмарило навіть засудження з боку міжнародної спільноти.

Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua