"Операція НАТО в Лівії наближається до завершення"

19 жовтня 2011

ВІЙСЬКОВІ ДІЇ. Військова операція НАТО в Лівії  «Unified Protector»  наближається до завершення, але визначати точні терміни ще завчасно. Таку позицію керівництва військово-політичного блоку оприлюднила на брифінгу в Брюсселі представник Альянсу Кармен Ромеро, повідомляє УКРІНФОРМ.

«Хочу наголосити на позиції Генерального секретаря НАТО: ми дуже близькі до завершення, але нині зарано визначати точні терміни. Адже ще залишається небезпека для цивільного населення. І доки така ситуація матиме місце, ми продовжуватимемо операцію», ─ заявила Кармен Ромеро.

Вона також повідомила, що у середу в Брюсселі відбудеться чергове засідання керівного політичного органу Альянсу ─ Північноатлантичної ради, на якому представники країн-учасниць «Unified Protector» обговорять питання щодо стану проведення операції та перспектив її завершення.

«Завершення операції ─ це політичне рішення Північноатлантичної ради, яке буде ухвалене з урахуванням всебічного політичного і військового аналізу. Це рішення прийматиметься у координації з ООН та Національної перехідної ради», ─ зауважила представник Альянсу.

Нагадаємо, 31 березня 2011 року, на виконання Резолюцій ООН, НАТО та союзники розпочали військову операцію у Лівії «Unified Protector». Метою операції, що має військово-повітряну та військово-морську складові, є захист цивільного населення від збройних формувань, що підтримають режим колишнього лівійського лідера Муаммара Каддафі.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua