"«Органіка» завойовує ринок "

18 червня 2011

ХАРЧІ. Мінагрополітики активно підтримуватиме розвиток органічного сільськогосподарського виробництва. Про це повідомив керівник відомства Микола Присяжнюк, який вважає розвиток органічного землеробства запорукою конкурентоспроможності українського аграрного сектору на довготривалу перспективу.

«Розвиток сільськогосподарського виробництва у напрямі органічного землеробства – актуальна світова тенденція. І Україна не стане винятком в цьому питанні», — додав Микола Присяжнюк.

В Україні вже є підприємства, що розробляють стандарти органічного сільськогосподарського виробництва та маркування такої продукції, повідомляє прес-служба профільного міністерства.

«Вітчизняні аграрії повинні скористатися зростаючим світовим попитом на «чисту» продукцію, бо в більшості країн споживачі готові заплатити на 15% більше від вартості продуктів, якщо вони вироблені із застосуванням усіх органічних вимог. Українські землі протягом останніх десятиліть відпочили від мільйонів тонн хімікатів і готові у результаті плідної праці фермерів нагодувати органічними продуктами Європу та країни Близького Сходу», — зазначив урядовець.

Він нагадав, що у Верховній Раді розглядається законопроект «Про органічне  виробництво», який має заповнити прогалину в законодавчій базі і сприяти активнішому розвитку органічного землеробства. Водночас «харчі без хімікатів» потребують невідкладної сертифікації, бо протягом останніх років маркування «чистих» товарів стало стихійним та неконтрольованим.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua