"Останнє слово за депутатами"

17 жовтня 2015

ЄС не має заперечень до якості законопроектів, необхідних для виконання Плану дій з візової лібералізації. Водночас там дуже уважно стежать за виконанням усіх технічних критеріїв. Таке переконання висловила заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль на парламентських слуханнях у Верховній Раді. Усі законопроекти, які перебувають на розгляді у парламенті, розробляли спільно з європейськими експертами.

Вони також не мають заперечень щодо необхідності ухвалення цих законів. «Це стосується як офіса з повернення активів, так і питання первинної ідентифікації громадян, яку необхідно ввести для того, щоб була змога ідентифікувати особу за її посвідченням, і для того, щоб не було питань щодо неконтрольованої міграції у Європейський Союз», — цитує УНІАН слова фахівця.

А голова Верховної Ради Володимир Гройсман наголошує, що закони з візової лібералізації мають ухвалити до 9 листопада, коли МЗС надсилатиме до Європейської комісії відповідну інформацію. Її звіт представлять до 15 грудня.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua