"Озброєні та небезпечні"

Олександр БІТТНЕР
1 жовтня 2011

НАДЗВИЧАЙНА ПОДІЯ. Трагедія сталася в ніч на 30 вересня в Одеській області. Напередодні працівники карного розшуку отримали оперативну інформацію про те, що в Одесі нелегально проживає якийсь Дикаєв Аслан Імранович, 1982 року народження, який має стосунок до скоєного подвійного вбивства влітку цього року на Закарпатті. Оперативники встановили автомобіль, на якому пересувався злочинець. Коли його чорний ВАЗ 2110 помітили неподалік міста, на посту ДАІ біля села Кошари машину зупинив інспектор ДПС. За кермом перебував сам Дикаєв. Він передав документи для перевірки і вийшов, аби відчинити багажник.

У цей момент співробітники спецпідрозділу «Беркут» почали операцію з його затримання. Зрозумівши це, Дикаєв кинув у бік міліціонерів дві гранати і почав стріляти з пістолета ТТ, а пасажир з першого сидіння відкрив вогонь з автомата Калашникова. Один з бійців «Беркута» поранив автоматника, але третій злочинець зумів затягти пораненого в салон, і  автомобіль швидко зник з місця події. Внаслідок перестрілки двоє міліціонерів загинули, ще четверо дістали поранення. Двоє з них у важкому стані.

 

Учора міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов повідомив, що по тривозі піднято всі наявні сили МВС Одеської та кількох суміжних областей. Усі зорієнтовані на пошук трьох злочинців, серед яких уже згадуваний Дикаєв, громадянин Росії. Має російський паспорт 9600 № 322042 і закордонний, № 627423531. Окрім того, може користуватися документами на ім’я громадянина Молдови Tabak Nikolai, 04. 02. 1981 р.н. Прикмети: зріст 160-165 см., худорлявої статури, обличчя худе, смагляве, волосся темне, коротке, високе чоло, густі брови, тонкі губи.

Міліція застерігає: злочинці особливо небезпечні й озброєні. Прохання до всіх, хто має яку-небудь інформацію про розшукуваних, терміново повідомити за телефоном «102». Інші телефони: чергова частина Департаменту карного розшуку МВС: (044) 256-10-63; чергова частина ГУ МВС України в Одеській обл.: (048) 725-32-16.

 

Один з розшукуваних

 

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua